Indianerugerne 26-29 i 2014

Endnu engang planlage vi at drage afsted på vores fælles indianercamp i ugerne 26 og 29.

Historisk stammer det fra en kommunal besparelse hvor alle institutioner skulle lukkes 2 uger i sommerferien og hvor familier og børn der havde et absolut behov for pasning i ugerne 29 og 30 kunne tilbydes nødpasning i en ukendt institution i området. Det var typisk en af de kommunale områdeinstitutioner der blev valgt, et valg som nok giver en slags logik i områdeinstitutionerne som jo er sat i verden for at samarbejde. Men fos os som selvejende var det ikke et tilbud vi kunne eller ville tilbyde forældre og børn.

Frie Børnehaver Køge tager generelt afstand fra nødpasning.

 

En del selvejende plange derfor det modsatte nemlig en dagkolloni kaldet indianercamp.

Det har vi stor succes med og i 2014 oplevede vi at yderlig 1 selvejende valgte at deltage på fuldt tid.

I uge 26 åbnede og lukkede Troldehøjen på campen og Blåbærhuset, Lyngens børnehave, Torpgårdens børnehus og Ærtebjeghave tog på tur til campen hver dag.

I uge 29 åbnede og lukkede Blåbærhuset, lyngens børnehave, Torpgården og Troldehøjen alle på campen.

 

På campen arbejder vi med aktiviteter der knytter sig til de amerikanske indianere eller som de rettelig hedder American natives.

Vi forsøger at gøre det så primitivt og autentisk som vi formår og hvor det samtidig giver børnene en oplevelse og viden om andre måder at leve og være sammen på.

Der laves derfor bål og mad over bål hverdag. Her fik de majs, majspanekager, bagte kartofler, supper, fisk og steg. Altsammen noget vi kunne knytte sammen med indianernes mad.

Ligeledes lavede de personlig udsmykning, panebånd med naturfjer, skød med bue og pil, snittede, legede fælles indianer gemmer (1 gemmer sig - resten forsøger at finde - når man finder sætter man sig stille og "har nu gemt sig" til sidst sidder alle og gemmer sig, det gælder her om at være stille sammen) og vi sang 3 fælles sange som var med til at binde de 4 institutioner sammen. Sangende kan du se og høre her: https://www.youtube.com/watch?v=3--iunFqAig

Du kan også se lidt billedere (primært fra Troldehøjen her: https://picasaweb.google.com/111485521172862405408/20140722?noredirect=1#